VAD HÄNDE EGENTLIGEN?

Många som läser min blogg i dagsläget har vart med mig på min resa dessa fem år med min depression,min ångest,mitt dåliga självförtroende och min dåliga respekt till mig själv, Och de är rätt många som har undrat vad som egentligen hände? Hur jag mår idag och varför jag gick upp i vikt. Det tänkte jag berätta nu.


2012 började jag denna tuffa resa, helt omedveten om hur tufft eller hur länge de skulle pågå och hur utmattad jag skulle bli, Just då visste jag inte ens om jag skulle få uppleva min 15 årsdag! Så dåligt mådde jag faktiskt, men jag berättade inte för nån om hur jag mådde eftersom jag inte ville att någon skulle tycka synd om mig eller vara orolig för mig. MEN hösten 2012 kom jag till en punkt där jag berättade för några i min familj hur dåligt jag verkligen mådde vilket ledde till att jag fick börja i terapi och gå och prata om mina problem och hur jag mådde, HELT FANTASTISKT team som jobbade/jobbar där och utan dom hade jag nog faktiskt inte levt idag. Dom hjälpte mig verkligen med ALLT från relationer med vänner och familj till min skolgång och var med på flera möten i skolan jag gick på för jag inte fick den hjälp där som jag blev lovad. Jag vill till och med påstå att dom räddade mitt liv när det var helt kaos. Men de var en speciell person som jobbade där som jag gick hos från hösten 2012 till sommaren 2014, hon kan vara den snällaste människa jag någonsin träffat, hon räddade verkligen mitt liv, och även när jag mådde som sämst fick hon mig skratta och le när jag var nära henne! Hon spred en sån glädje när allt var skit. Hon är den enda människan som jag känt jag kunnat öppna upp mig helt till. Som inte dömde mig för hur jag kände utan hon hjälpte mig istället. Helt fantastisk människa! De är en person jag aldrig kommer kunna glömma! Hon räddade mitt liv när de var trasigt och elände.

2014 var året då allt tillslut vände och jag mådde bra igen, jag kom upp från botten och jag gick ut grundskolan, inte godkänd i alla betyg men jag hade lyckats få upp 17 ämnen till godkänt. Om jag inte minns helt fel, 17 ÄMNEN på ett halvår. Jag förstår de inte själv idag hur jag lyckades samtidigt som jag kämpade med demoner inom mig som sa åt mig att misslyckas och skita i skolan. Under den våren vet jag inte hur många gånger jag tänkte hoppa av men bet ihop och kämpade trots hur sviken jag kände mig av all brist på hjälp jag skulle få men inte fick på högstadiet. Men jag hade en väldigt fantastisk vän med mig hela den våren som hjälpte mig kämpa, som visade mig att jag inte ville misslyckas, Och henne har jag kvar än idag.

2015/2016 levde jag ett liv där jag inte levde hälsosamt över huvudtaget, innan jag träffade Kim åt jag i stort sätt ingenting, jag levde på frukt och dricka. Min kropp mådde inte bra alls av hur mycket frukt jag åt och hur lite riktig mat jag åt. Jag vägde som minst 54 kg och 1,68 lång. Jag ville inte äta, jag tränade ingenting, jag hoppade av skolan efter jag blev sjukskriven på halvtid på grund av utbrändhet och djup depression. De var som att jag alltid känt mig stark och alltid kunnat gråta ut hos min bästa vän, Men helt plötsligt var hon borta, hon levde inte längre, Hon fanns inte med mig längre. MEN jag har idag lärt mig att även om hon inte är med mig på jorden längre så kommer hennes minnen alltid vara det och hon kommer alltid vara med mig i hjärtat och runt halsen. Jag kommer alltid kunna prata med henne, även om inte jag hör henne så hör hon mig. .De värsta av allt detta var att hon aldrig kommer få träffa Hjalmar! Efter 4 år nästan fick jag diagnosen att jag led av djup depression, ångest och fick tabletter utskrivna. Tabletter som jag åt i 3 månader ungefär kanske men som inte hjälpte alls.. 90 % av tiden hemma var jag instängd på mitt rum för jag orkade inte umgås med någon, jag ville inte umgås med någon. Jag började äta andra antidepressiva tabletter i Juli 2016 och dom äter jag än idag,dom hjälper min vardag något sinnessjukt mycket. Jag har äntligen efter alla dessa år börjat kunna leva ett normalt liv igen. Utan att behöva känna jag mår dåligt psykiskt.
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229